Protekle nedjelje završile su 10. Večeri udaraljkaša

10. Večeri udaraljkaša (VUK) završile su u nedjelju, 13. rujna nakon tri dana koncerata, radionica i glazbe jubilarne koncertom ‘Udaraljke u kazalištu’ udaraljkaša Dominika Šabića.„10. jubilarni VUK uspješno je predstavio mlade i vrijedne udaraljkaše iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima koji su za pripremu imali svega par dana od početka školske godine.

Na ovogodišnjem VUK-u je sudjelovalo 15 učenika udaraljkaša, tri studenta udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te dva profesora udaraljki. Djembe radionica Krešimira Oreškog, na kojoj je ukratko prezentirao povijest i mogućnosti te afričke udaraljke, okupila je 15-ak polaznika te tako postala najuspješnija radionica VUK-a uopće.

Janku Novoseliću je ovo bila prva bubnjarska radionica u ulozi voditelja, a jednostavnim stilskim presjekom prezentirao je set bubnjeva od samih početaka swinga do današnje upotrebe seta bubnjeva uz elektroniku.

Na VUK afterpartyju Križevčani su se mogli opustiti uz DJ-a Barilikuma koji je prezentirao udaraljke kroz popularne glazbene primjere rock, funki etno stila.

Koncerti su bili ugodno popunjeni u čarobnom prostoru atrija Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, a svi posjetitelji koncerata i radionica pridržavali su se epidemioloških mjera usprkos izazovnoj organizaciji VUK-a ove godine.

Veliko hvala Tei Hatadi iz Gradskog muzeja na povjerenju kao i suradnicima -ravnateljici glazbene škole Alberta Štrige Branki Špoljar, Hrvoju Belaniju i udruzi P.O.I.N.T. te gradonačelniku Mariju Rajnu na pokroviteljstvu.“, izjavio je organizator VUK-a Josip Konfic.

Cilj jubilarnog 10. izdanja bio je približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program, a brojni zadovoljni polaznici i publika dokaz su da je on postignut.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repertoar.

Organizatori Večeri udaraljkaša su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

Izvor i foto: Večeri udaraljkaša Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!