Sunčano i vruće bit će do četvrtka, zatim stiže promjena vremena, pljuskovi, moguća tuča

Kako najavljuju prognostičari do kraja vikenda i prvi dio idućeg tjedna, čeka nas suho, pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme.

Tako se od četvrtka povećava vjerojatnost za nestabilnije vrijeme, uz mogućnost povremene mjestimične kiše i grmljavine, i ponegdje izraženijih pljuskova. Postoji mogućnost tuče.

S tom promjenom vremena u drugoj polovini tjedna barem malo, a ponegdje i više, popustit će sadašnja iznadprosječna toplina.

Što se tiče današnje prognoze, na istoku Hrvatske prevladavat će sunčano i vruće, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 30 i 32 °C. Malo manje toplo, ali i dalje mjestimice vruće, bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će pretežno sunčano, samo ponegdje uz umjerenu naoblaku. Uz obalu će puhati umjerna i jaka bura, podno Velebita u noći i ujutro, te ponovo navečer na udare i olujna. Najviša dnevna temperatura na moru će se kretati između 30 i 32 °C.

Znači slijedi nam promjena vremena. / izvor: telegram.hr/

Pratite nas na društvenim mrežama!