U koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS – CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba.
Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je osam aktivnih slučajeva.
Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 205 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 58 osoba.
Stožer podsjeća kako se na području županije i dalje obavlja nadzor primjene mjere samoizolacije, a u redovnom nadzoru u proteklih 48 sati službenici PU Koprivničko- križevačke su zabilježili jedno kršenje propisane mjere.
Stože poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških
mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pratite nas na društvenim mrežama!