Vlada RH održala sjednicu, epidemiološko stanje u Hrvatskoj i dalje stabilno

Danas je u Banskim dvorima održana 9. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na otvorenom dijelu sjednice prisutni su raspravljali o 10 točaka dnevnog reda.
Ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj, te je izvijestio da je u proteklih tjedan dana zabilježen porast broja hospitaliziranih osoba.


„U proteklih tjedan dana zabilježen je porast hospitaliziranih u odnosu na broj aktivnih slučajeva za jedan posto, međutim, s obzirom na odnos zaprimljenih i otpuštenih te broj osoba na respiratoru, koji ukazuje na razinu opterećenosti zdravstvenog sustava, mogu konstatirati da situaciju u tom smislu i dalje stabilna“, rekao je.

Beroš je kazao da je u zadnja 24 sata zabilježen 291 novooboljeli, a broj aktivnih slučajeva do danas je 2567. Dosad je 12.917 osoba bilo zaraženo Covidom-19, a testirano je ukupno 205.256 osoba, od toga 4118 u posljednja 24 sata.
„U proteklih tjedan dana pozitivno je bilo 108 zdravstvenih djelatnika, a u samoizolaciji je njih 631“, kazao je Beroš.

U proteklom su tjednu inspekcije provele 32.650 nadzora poslovnih subjekata, trgovina, javnih otvorenih prostora, klubova i drugih ugostiteljskih objekata te javnih okupljanja.


“Aktivno su oboljela 72 učenika, učitelja i nastavnika 74, a nenastavnog osoblja je 14. U samoizolaciji je 886 učenika, 380 učitelja i nastavnika te nenastavnog osoblja 56“, izvijestio je ministar Fuchs.


Posebni porezi i trošarine donijeli su državnom proračunu u prvih šest ovogodišnjih mjeseci 6,5 milijardi kuna ili 11,3 posto manje, a prihodi od doprinosa ostvareni su u iznosu 10,4 milijarde kuna, što je za 12,2 posto manje.


Povećani su i rashodi za zaposlene, kao rezultat pune primjene kolektivnih ugovora te drugih propisa kojim se reguliraju plaće u državnim i javnim službama i to za 1,2 milijarde kuna.


Trošak indeksacije mirovina veći je za 740,1 milijun kuna u odnosu na prvo lanjsko polugodište.

Izvor i foto: Vlada RH

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!