10.10.2020.- Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Obilježava se svake godine, a cilj mu je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta kao i poticanje na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju

Djeca, mladi  i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja
Za unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih u suvremenom svijetu 21.stoljeća, ključna su sveobuhvatna ulaganja od strane vlada, angažiranost socijalnog, zdravstvenog, obrazovnog sektora, ali i društva u cjelini. Ovo ulaganje se sve više povezuju sa programima  i projektima koji nastoje podići svijest među djecom, adolescentima i mladima o tome kako sačuvati mentalno zdravlje, kako pomoći vršnjacima, roditeljima i nastavnicima da pruže podršku prijateljima, djeci i učenicima. Zbog toga  je fokus ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja upravo mogućnost prilagodbe u „promjenjivom svijetu“.

Foto: bolnicasvetirafael.eu

Pratite nas na društvenim mrežama!