Dani Erasmusa 2020. u Hrvatskoj

U obilježavanje ovogodišnjih Dana Erasmusa 15., 16. i 17. listopada uključilo se do sada više od 60 organizacija u Hrvatskoj. Riječ je o bivšim i sadašnjim korisnicima programa Erasmus koji će raznim događajima predstaviti svoje projekte i iskustvo sudjelovanja u programu te sve njegove prednosti i dobrobiti. Brojem organiziranih događaja ovogodišnja manifestacija Erasmus Days, unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, već je premašila prošlogodišnju.

Među organizacijama iz Hrvatske koje su do sada prijavile svoje događaje su dječji vrtići, osnovne i srednje škole, visokoobrazovne ustanove, nevladine organizacije.. Događaji su raznovrsni –   izložbe, kvizovi, radionice, predavanja i slično, a djelomično su preseljeni u online okruženje zbog pandemije koronavirusa. Naglasak je na aktualnim temama poput učenja na daljinu, ekologije, zdravlja i solidarnosti. Odabir navedenih tema nije preduvjet za sudjelovanje, a mogu se uključiti svi oni koji žele promovirati Erasmus+.

Dječji vrtić Rijeka će u okviru događaja “If no art no inovation” na više lokacija organizirati likovne radionice s djecom u dobi od 3 do 7 godina na kojima će izrađivati prijedlog logotipa za međunarodni projekt u kojem vrtić sudjeluje. Kombinirat će teme iz područja inovacija, STEM-a, zaštite okoliša i recikliranja. Potom će logotip podijeliti s ostalim partnerima u projektu Erasmus+, a isto će napraviti i ostali partneri te će potom biti odabran najbolji.

CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža tijekom Dana Erasmusa će na društvenim mrežama promovirati projekt čija je svrha razvoj transverzalnih (mekih) vještina nastavnika radi poboljšanja procesa poučavanja. U okviru događaja Connecting the dots – What are transversal skills? snimit će devet kratkih videoselfieja u kojima će predstaviti konkretne primjere i načine upotrebe transverzalnih vještina. Više saznajte klikom OVDJE.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!