Demonstracijski događaj na Visokom gospodarskom učilištu Križevci

U Visokom Gospodarskom učilištu u Križevcima nastavljaju se aktivnosti u projektu NEFERTITI. Do sada je održano ukupno devet demonstracija.


Pozivaju se svi zainteresirani na deseti demo-događaj pod nazivom „Simentalac se vraća kući“, koji će se održati 14. listopada 2020. (srijeda), s početkom u 12:00 sati u prostoru Visokog gospodarskog učilišta Križevci, Ratarna 28, 48260 Križevci, u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Demonstracija se organizira u okviru projekta NEFERTITI koji u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Okupljanje te cjelokupna demonstracija uz obilazak staje i pašnjaka odvijat će se na adresi Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Govedarski praktikum, Ratarna 28.

U Hrvatskoj ne postoji praktično iskustvo u proizvodnom sustavu tova na paši, a potencijal je ogroman. Najbolji praktičari u upravljanju mesnim pašnim govedarstvom i primjeri na njihovim farmama mogu biti značajna motivacija za postojeće i potencijalne poljoprivrednike. Cilj demonstracije je pravilno upravljanje pašnim govedarstvom, razmjena znanja između različitih sudionika kako bi se potaknulo usvajanje inovacija i unaprijedilo učenje farmer-farmeru. Ovaj demonstracijski događaj u praktikumu VGUK usmjeren je prema podizanju atraktivnosti uzgoja krava osobito za mlade ljude, studente i uzgajivače.

Radi organizacijskih razloga molimo vas da potvrdite svoj dolazak na demonstracijski događaj do ponedjeljka 12.10.2020. do 14.00 sati na mail Dario.Zagorec@mps.hr ili mob. 091/4882-775.

Demonstracija će se odvijati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i korištenje zaštitnih maski!

Pratite nas na društvenim mrežama!