Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

U ponedjeljak, 12. listopada, jedna osoba s daruvarskog područja je čisteći prostorije nakon smrti člana obitelji pronašla i odmah dragovoljno policiji predala: jednu automatsku pušku, dva pištolja, četiri ručne bombe, četiri spremnika za streljivo te 921 komad streljiva različitog kalibra.
Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme do uništenja.

Podsjećamo!
Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja – manje tragedija, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pratite nas na društvenim mrežama!