Hrvatska vojska postavlja šatore ispred Medicinskog fakulteta u Zagrebu

U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa SARS-CoV-2, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, u utorak, 27. listopada 2020. godine pružali su potporu Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatski vojnici postavljaju petnaest polja šatora tipa M70 s pripadajućim poljskim stolovima i klupama na tri lokacije u dvorištu Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji je stradao u potresu tijekom ožujka. Na postavljanju šatora angažirano je deset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske, a šatori će se koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

Ministar obrane Mario Banožić ovom prigodom je rekao: “Od samog početaka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, pripadnici Hrvatske vojske aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske. Uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske, odnosno izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora, pomoć pruža i vojno zdravstveno osoblje. Pripadnici Hrvatske vojske postavili su do sada ukupno 66 šatora za potrebe obavljanja trijažnih postupaka. Hrvatska vojska i dalje će biti na raspolaganju i spremna pomoći građanima kad god zatreba.”

Zamjenik Zapovjednika bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu satnik Josip Šindler je rekao kako je jedna od osnovnih zadaća pripadnika Hrvatske vojske pomoć civilnim institucijama u kriznim situacijama te su pripadnici Bojne za opću logističku potporu posebno motivirani na izvršenju ovih zadaća s obzirom da znaju koliko pridonose društvu u ovim kriznim situacijama. “U slučaju potreba za daljnjom pomoći civilnim institucijama, pripadnici Bojne će se odazvati i pružiti svoju pomoć sukladno mogućnostima i resursima znajući situaciju u kojoj se trenutno nalazimo”, poručio je satnik Šindler.

Na aktivnostima izgradnje ekspedicijskih kampova i podizanja šatora do sada je sudjelovao ukupno 231 pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom i to 66 šatora, 22 šlepera/kamiona, 9 viličara i 16 kombija te 15 agregata za zagrijavanje šatora. Navedeni šatori i ostala vojna oprema postavljeni su za potrebe obavljanja trijažnih postupaka u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, Kliničkog bolničkog centra Zagreb u Zagrebu, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Kliničkog bolničkog centra Split u Splitu, Opće bolnice Šibenik u Šibeniku, Opće bolnice Zadar u Zadru i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 Foto: MORH / F. Klen

Pratite nas na društvenim mrežama!