Imenovani hrvatski igrači koji će u studenom igrati protiv Turske, Švedske i Portugala

Zlatko Dalić imenovao je u ponedjeljak momčad od 23 člana za hrvatske utakmice UEFA-ine Lige nacija u studenom.

Nakon pobjede protiv Švedske i poraza od Francuske u listopadskim utakmicama Lige nacija, Hrvatska se u akciju u studenom vraća s tri meča, naravno ukoliko se situacija s pandemijom koronavirusa popravi.

Prvo, Hrvatska će otputovati u Istanbul kako bi se 11. studenoga prijateljski borila s Turskom prije nego što će se 14. studenoga suočiti sa Švedskom i Portugalom na stadionu Poljud u Splitu 17. studenog.

Napadač zagrebačkog Dinama Mislav Oršić opozvan je u sastav, dok su sva trojica igrača koji su nedavno bili pozitivni na COVID-19, Andrej Kramarić, Josip Brekalo i Ante Budimir.

Luka Modrić ponovno će voditi momčad, dok je prvi put u pripravnosti prozvan Toma Bašić koji igra za Bordeaux u Francuskoj.

“Pratit ćemo stanje svih igrača u sljedeća dva tjedna i reagirati na vrijeme, ovisno o situaciji. Svim pozvanim igračima želim da budu zdravi kako bismo posljednje mečeve ove godine dočekali u boljoj poziciji i zadovoljavajuće završili natjecanje Lige nacija ”, rekao je Dalić.

Golmani : Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Branitelji : Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Veznjaci : Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači : Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

U pripravnosti : Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak, Marin Pongračić

Izvor i foto: Croatiaweek.com, HNS

Pratite nas na društvenim mrežama!