Izvješće o provedenim aktivnostima po projektu „Mirna starost“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci pred samim je završetkom provedbe projekta „Mirna starost“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Partner na projektu je Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u čijem su se prostoru održavale edukacije, okrugli stol i javna tribina za krajnje korisnike projekta sa područja grada Križevaca dok su se edukacije za stanovnike općina održavale u prostorima općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. 

Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, ali i edukaciji osoba treće životne dobi o prednostima i nedostacima sklapanja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, smanjenju zlouporabe ovakvih ugovora od strane pružatelja uzdržavanja te podizanju razine svijesti o pravima starijih osoba.

Predviđene i provedene aktivnosti projekta su edukacije, okrugli stol i javna tribina u koje se uključilo ukupno 140 osoba u lokalnoj zajednici, a čiji je glavni cilj bio educirati osobe treće životne dobi o sklapanju ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Napominjemo kako su se sve aktivnosti projekta provodile na siguran način uz mjerenje temperature i korištenje zaštitne opreme, a sve prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!