Koprivničko-križevačka županija i COVID-19: potvrđeno šest novih slučajeva zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj  populaciji potvrđeno šest novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 72 slučaja oboljenjačetiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 319  slučajeva bolesti COVID-19 a u samoizolaciji se trenutno nalazi 169 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Izvor: kckzz.hr
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!