Križevčanin ''pao'' sa automatskom puškom, minom i streljivom

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 41 – godišnjakom s područja Ličko – senjske županije i osumnjičenim 45 – godišnjak sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 41 – godišnjak nedozvoljeno posjedovao automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika i 19 komada vojnog streljiva, dok je osumnjičeni 45 – godišnjak nedozvoljeno posjedovao 100 komada vojnog streljiva, spremnik za automatsku pušku, jednu vježbovnu minu te pištolj sa pripadajućim spremnikom i tri lovačke patrone. Oružje i streljivo je oduzeto.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv obojice osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te protiv 45 – godišnjaka optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Pratite nas na društvenim mrežama!