"Maslačci" pravili delicije od jabuka

Na Svjetski dan jabuka članovi udruge “Maslačak” prisjetili su se važnosti jabuka za naše zdravlje.


– Naši Maslačci znaju da jabuka opskrbljuje organizam energijom te sprečava umor i gubitak koncentracije, grickanjem i žvakanjem jačamo zubno meso, pozitivno utječe na krvožilni sustav, rad srca i rad bubrega. Razmišljali smo što se sve može napraviti od jabuka u kuhinji. Prvo nam je na pamet pala pita od jabuka, koju smo naravno i napravili, a zatim smo se sjetili da od jabuka možemo napraviti fini kompot,
svježe iscijeđeni sok pa čak i vrlo ukusan čips. Zatim smo saznali neke nove
zanimljivosti o jabuci. Ako niste znali najveća ikad ubrana jabuka težila je više od jednog kilograma. Na kraju smo se primili posla, pa je svatko izradio životni ciklus jedne jabuke – opisali su “Maslačci” kako su učili o jabukama, zabavili se, družili i zasladili.


(Udruga “Maslačak”)

Pratite nas na društvenim mrežama!