Na današnji dan u prošlosti – 16. listopada

U nastavku možete pročitati što se u prošlosti dogodilo na današnji dan.

U bitci kod Leipziga, poznatijoj pod nazivom Bitka naroda koja je počela na današnji dan 1813. godine, koalicija šest sila je nanijela težak poraz Napoleonu Bonaparteu.

Američki glazbenik australskog porijekla Michael Peter Balzary, suosnivač i basist Red Hot Chilli Peppersa poznatiji pod umjetničkim imenom Flea, rođen je na današnji dan 1962. godine.

Zadnja kraljica apsolutističke Francuske Marija Antoaneta, pogubljena je giljotinom na današnji dan 1793. godine u Parizu.

Na današnji dan 1663. godine rođen je princ Eugen Savojski, austrijski vojskovođa i političar francuskog podrijetla, čije su velike pobjede nad Turcima zaustavile njihovo prodiranje i osvajanje u Europi.

Irski književnik Oscar Wilde, u svoje vrijeme poznat po oštroumnosti i duhovitim dosjetkama, a zapamćen kao autor romana Slika Doriana Greya, te drama Važno je zvati se Ernest, Teško je biti idiot i mnogih drugih djela, rođen je 1854. godine.

Njemački književnik Günter Grass, autor romana Limeni bubanj i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, rođen je 1927. godine.

Američki glumac, redatelj i scenarist Tim Robbins, dobitnik Oscara zapamćen po ulogama u filmovima Bull Durham, The Shawshank Redemption, Mystic River i drugima, rođen je 1958. godine.

Foto: Arhiva RKŽ
Izvor: metro-portal

Pratite nas na društvenim mrežama!