Na natječaj za subvencioniranje kredita za izgradnju ili kupnju stana/kuće podneseno više od 4500 zahtjeva

Zatvoren je natječaj koji je trajao tri tjedna, a na koji je podneseno više od 4500 zahtjeva za subvencioniranu izgradnju ili kupnju stana ili kuće.

“Siguran sam da će velika većina tih zahtjeva završiti sklapanjem ugovora do kraja ove godine”, poručio je Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Podsjetio je kako je u ožujku na natječaju s mladim obiteljima sklopljeno 3039 ugovora za kupnju ili izgradnju stana, kupnju ili izgradnju obiteljske kuće.

“Trend koji se vidi sad i u ovom natječaju je da centri velikih gradova više nisu toliko interesantni za kupnju nekretnina, već da su mlade obitelji počele kupovati nekretnine i u ruralnim dijelovima Republike Hrvatske. To nas veseli i to je dio demografske politike Vlade Republike Hrvatske, odnosno proračunskih sredstava koja stavljamo na upotrebu da bismo mladim obiteljima omogućili da riješe stambeno pitanje”, kazao je Horvat.

Na upit jesu li počele dodatne izmjene i dopune Zakona o najmu stanova nakon što je Ustavni sud ocijenio da su prošle dopune i izmjene teret za najmoprimce, Horvat je odgovorio potvrdno.

“Pokrenuli smo doradu predmetnog zakonskog prijedloga. Radimo u ovom trenutku sa stručnjacima Pravnog fakulteta u Zagrebu i s drugim pravnim ekspertima koji nam u tomu mogu pomoći”, rekao je Horvat i dodao kako je riječ je o jednoj “zaostavštini prošlosti” koju je Vlada odlučila razriješiti pa će dorade biti gotove i predstavljene javnosti do kraja godine.

Izvor: Hina/Vlada

Pratite nas na društvenim mrežama!