Njemačka ide u novi lockdown, navodi Bild

Nije to dobra vijest. Njemačka od ponedjeljka uvodi novi lockdown, po pisanju Bilda.

Mjere se, kako javljaju mediji u srijedu, odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata i ograničenja okupljanja u privatnom i javnom životu.

Od ponedjeljka bi tako bilo moguće javno okupljanje maksimalno deset osoba iz najviše dva kućanstava, javljaju njemački mediji pozivajući se na sudionike sastanka njemačke vlade i premijera saveznih pokrajina, koji je počeo u srijedu oko 13 sati i još je uvijek u tijeku.

Predstavnici gospodarstva su prije današnjeg sastanka predstavnika vlade, na čelu s Angelom Merkel, i saveznih pokrajina, koji je zbog naglog povećanja broja novozaraženih u Njemačkoj pomaknut s petka na srijedu, pozvali vlasti da ne uvode drugi lockdown, koji uključuje zatvaranje ugostiteljskih objekata, tvrdeći da jedna trećina objekata ne bi preživjela drugo zatvaranje u ovoj godini.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier najavio je prije sastanka kako bi vlada mogla pokriti i do 75 posto gubitaka gospodarstva zbog novih mjera protiv pandemije.

Prvotno je bilo planirano da nove mjere stupe na snagu 4. studenog ali je, zbog naglog porasta broja novozaraženih, ovaj datum pomaknut na 2.11. Prije je objavljeno da će se predstavnici vlade i pokrajina ponovno sastati sredinom studenoga kako bi razmotrili utječu li nove mjere na smanjenje broja novozaraženih.

Središnji epidemiološki institut Robert Koch u srijedu je objavio kako je u posljednjih 24 sata zabilježeno gotovo 15.000 novozaraženih koronavirusom.

Hrvatska bi trebala biti zabrinuta ovakvim stanjem, jer u cijeloj Europi nitko nema riješenje za ovakav brzi rast pandemije. /telegram.hr/ foto:AFP

Pratite nas na društvenim mrežama!