Novo krovište na društvenom domu u Vojakovcu

Zahvaljujući zajedničkoj inicijativi članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vojakovac (DVD) i Mjesnog odbora Vojakovac (MO), prošle nedjelje, uspješno se provela radna akcija obnove krovišta na mjesnom društvenom domu. Ovu važnu akciju poveli su mladi i vrijedni vatrogasci te odbornici koji su na krovište postavili novi crijep. Postavljeni crijep kao i drugi građevinski materijal dobiven je od Grada Križevaca. Uz krovište, uređen je i okoliš oko doma te očišćena cigla u njegovoj blizini. Nakon krovišta, u planu je obnova i preostalog dijela zgrade doma koji je izgrađen u 19. vijeku i služio je najprije u vojne pa nakon toga u civilne svrhe.

Dom je nekada davno korišten za razne društvene aktivnosti, a tako bi, kako ističu sudionici radne akcije, trebalo biti i poslije završetka cjelokupne rekonstrukcije. -Kako i sam naziv kaže “dobrovoljno” ponekad je samo to i potrebno – dobra volja. Tako smo jučer, uz dobru volju i složne ljude, uspjeli prekriti crijepom krovište Društvenog doma. Sada slijedi nastavak radova. Pozivamo sve koji vide naš trud da nas podrže, ali i da nam se pridruže. Veliko hvala svima koji to već čine. Idemo dalje.

– rekla je Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac koja je još dodala kako je za svaku akciju koju poduzimaju vatrogasci i odbornici, potrebna solidarnost bez koje nema dobrovoljnog rada i drugih aktivnosti od društvenog značaja /z.v/

Pratite nas na društvenim mrežama!