Obrađeno 1800 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita za mlade

19. listopada 2020. godine bio je posljednji dan zaprimanja zahtjeva u petom po redu krugu prijava za subvencionirane stambene kredite. Zaprimljeno je 4.651 zahtjeva, najviše do sada. Do 23. listopada obrađeno je 1.800 zahtjeva od kojih je odobreno 1.552, za 244 je zatražena dopuna dokumentacije, 1 zahtjev je odbijen dok su 3 podnositelja odustala.

Na poziv su se mogli prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita. Najveće subvencije dobivaju oni koji kupuju stan ili kuću ili grade kuću u najnerazvijenijim područjima, dok 30 posto mjesečne rate kredita ide onima koji su odlučili kupiti ili izgraditi nekretninu u urbanim središtima poput Zagreba. 

Izvor, foto: arhiva RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!