Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice

U petak 23. listopada 2020. u gradskoj vijećnici održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice o aktualnim temama vezanih uz epidemiju koronavirusom. Prisutne članove Stožera pozdravila je načelnica stožera i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te ih obavijestila o trenutnoj situaciju na području grada. Kako bi se upotpunile informacije o trenutnom stanju, članovi stožera podnijeli su kratko izvješće iz svoje nadležnosti. Plan rada Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice za 2021. godinu izglasan je jednoglasno.

Načelnica Stožera obavijestila je članove o Zaključku županijskog Stožera civilne zaštite kojim se uskraćuju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim prostorima za koje je županijski stožer nadležan, a na koje je pozvano ili se očekuje više od 50 osoba. To su primjerice koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl.

Prisutne je također upoznala s obavijesti iz Službe civilne zaštite Koprivnica pri Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o provođenju mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusom na grobljima. Prema uputi navedene službe, na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu Covid redara, osigurati nesmetan pristup vatrogasnim vozilima, osigurati dezinfekciju ruku na ulazu u groblja uz obvezu nošenja zaštitnih maski.

koprivnica.hr

Foto: wikipedija.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!