Održana 1. sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u petak, 9.listopada održana je 1. sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije koju je otvorio i vodio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Povjerenstva. Članovi su se upoznali s Popisom stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine te posebnostima i metodologijom rada koje je predstavila koordinatorica za Koprivničko-križevačku županiju iz Državnog zavoda za statistiku Biserka Sviben.

Na sjednici je istaknuto kako se radi o najopsežnijem i najsloženijem statističkom istraživanju s obzirom na brojnost obuhvaćenih jedinica te najbogatiji izvor podataka o stanovništvu o stanovništvu zemlje. Predviđeni popis stanovništva će se provesti iduće godine, a novina je da će se u prvoj fazi od 1. do 10. travnja provoditi elektroničkim putem, preko sustava e-Građani, dok će popis stanovništva koji radi Državni zavod za statistiku, u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, trajati od 16. travnja do 7. svibnja.

Popis će provesti Državni zavod za statistiku u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u kojima se osnivaju županijska popisna povjerenstva, popisna povjerenstva ispostava te popisni centri za područje grada ili općine.

Današnjem sastanku su uz župana prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Koprivničko-križevačke županije Marina Horvat, samostalna izvršiteljica u Područnoj službi za statistiku Varaždin Državnog zavoda za statistiku Zdravka Križnjak te pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Državne geodetske uprave Jelena Unger.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!