Ove godine ni na groblje bez maske. Epidemiološke mjere provodit će se i prilikom posjeta našim najmilijima koji više nisu s nama

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske poslao je upute svim gradonačelnicima, zamjenicima gradonačelnika, županima, te načelnicima općina o posebnim mjerama to se tiče blagdana Svih Svetih.
Mjere su vezane uz zaštitu od zaraze koronavirusom na grobljima, pa je tako potrebno osigurati dežurstva Covid redara na bazi 50 posjetitelja/jedan redar, odnosno povjerenika civilne zaštite za provođenje pojedinačnih mjera.
Na ulazima u groblja i na ostalim prikladnim mjestima na kojima se zadržavaju posjetitelji treba osigurati dezinfekcijska sredstva te postaviti upute o obaveznom nošenju maski. Gradska groblja poduzimaju sve mjere radi zaštite zdravlja građana tijekom obilaska groblja za blagdanskih dana.


Tijekom posjeta i obilaska groblja u vrijeme Dana Svih svetih, zbog očekivanog broja građana koji će istodobno boraviti i kretati se na prostoru groblja, svi posjetitelji bit će i na otvorenom prostoru dužni cijelo vrijeme nositi zaštitne maske za lice, te se pridržavati međusobnog fizičkog razmaka od najmanje jednog metra.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!