Potpisan ugovor za radove uređenja poučne staze u Čabrajima – to je nebrušeni turistički dragulj

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u prisustvu zamjenika Danijela Šaška i vlasnik trgovačkog obrta “Bobica” iz Dugog Sela Zlatko Brlek potpisali su danas ugovor za izvođenje radova uređenja poučne staze u Čabrajima.


– Riječ je o poučnoj stazi oko jezera Čabraji, područja gdje nastojimo graditi puno budućih aktivnosti turističkih, ali i ekoloških. Kroz izgradnju poučne staze vjerujemo da ćemo pridonijeti i promoviranju bioraznolikosti i važnosti održavanja kvalitete zraka i kvalitete tla. Vjerujem da će po formiranju poučne staze ipak biti sve manje onih divljih staza i da Čabraji dobivaju jednu jasnu konturu toga što
želimo razvijati oko jezera, ne samo sportsko ribolovnu djelatnost, nego i
turističku, poticanje interakcije s prirodom ali definitivno i ugostiteljsku. Svakako bi željeli da se taj trend nastavi, da se otvaraju novi OPG-ovi koji će tamo nuditi svoje proizvode. Vjerujemo da je tamo jedan nebrušeni dragulj koji imamo na području našeg grada i zaslužuje priliku da se svakim novim projektom dodatno osvijesti” – rekao je Mario Rajn.

Vlasnik trgovačkog obrta Bobica iz Dugog Sela Zlatko Brlek predstavio je ovaj trgovački obrt koji postoji 15 godina i radio je do sada dosta velikih projekata kao što je ACI marina Rovinj, nacionalne parkove Risnjak i Plitvice, šetnicu u Legradu, dječja igrališta, parkove i drugo.
– Ovo mi je izazovan dio posla, slično smo radili u nacionalnom parku Risnjak, šetnicu sa drvenim rukohvatima, mostovima, raznim prijelazima. Bit će to jedna dobra početna točka otkuda bi mogli krenuti razvijati više svoj turizam. Svi znamo da je turizam u ovim ruralnim dijelovima dosta zapostavljen, a imamo nevjerojatne prirodne ljepote” – kazao je Zlatko Brlek.
Uređenjem poučne staze na Čabrajima ovaj dio zasigurno će postati još posjećeniji s
novim mogućnostima turističkog razvoja.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!