Približava nam se naljepše doba u godini, Advent. Kako će ovo godine izgledati Advent u Križevcima?

Približava nam se najljepše doba u godini, Advent. Paljenje adventskih svijeća, božićni koncerti, predstave, božićni sajam, Badnje jutro, samo su dio ove manifestacije, no kako će to ove godine izgledati još nitko ne zna u potpunosti.

U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn dobio je upit križevačkih učenika hoće li biti ove godine Advent u Križevcima. S obzirom na to da je već sredina listopada, svakako da je s organizacijom trebalo krenuti.

Gradonačelnik je izjavio kako će Adventa biti, te da polako teku pripreme.
Sve će biti organizirano potpuno drugačije s obzirom na okolnosti sa situacijom koronavirusa. Programi na otvorenom morat će se odvijati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a programi koji se inače odvijaju u zatvorenim prostorima bit će malo izmijenjeni, no tu će biti svakakvih popratnih programa u okviru ovogodišnjih mogućnosti.


Do Adventa je ostalo još nešto manje od dva mjeseca, a trenutno se radi sve kako bi se starijim i mlađim generacijama omogućio izlazak i atmosfera nadolazećih blagdana.
Nije lako donijeti neke odluke, pogotovo kada znamo da se iz dana u dan epidemiološka slika u Hrvatskoj i našoj županiji mijenja. Sadržaja definitivno neće nedostajati, napominju iz grada, no teško je u ovom trenutku reći kako će Advent u potpunosti izgledati.

Potrebno je prvenstveno voditi računa o zdravstvenom i sigurnosnom aspektu, a potom o svim drugim stvarima koji čine pojedinu manifestaciju. Naravno, sve ćemo detalje o ovogodišnjem Adventu saznati sredinom sljedećeg mjeseca, a možda i ranije.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama!