Program SUFFesta nastavlja se kinom "Antonio Lauer"

Program SUFFesta nastavlja se i kroz listopad. Uz izložbu Tomislava Gotovca koju možete razgledati do 7.10.2020. u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, u nastavku festivala program je posvećen filmskoj produkciji Tomislava Gotovca. O ovom velikom umjetniku i jedinstvenoj pojavi u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti će ponešto reći i njegovi filmovi koje prikazujemo u Galeriji K2 kroz program kino „Antonio Lauer“ u četvrtak 8.10.2020. od 20 h.

Vizualnu umjetnost prati i glazbeni program, pa ove godine predstavljamo zanimljiv i svjež bend iz Virovitice ZMaJ koji svoj sound opisuju kao Electronic rock. Uz njih već tradicionalno nastupa Robert Radamant – lokalna snaga koja ne posustaje u svom dance-electro stvaralaštvu. Glazbeni program održati će se u dvorištu Galerije K2 u petak, 9.10.2020. od 21 h.

Festival zatvaramo u subotu, 10.10.2020. artist talkom i projekcijom dokumentarnog filma Vlaste Delimar koja počinje u 19 h. Kao uvod u projekciju dokumentarnog filma “Užarska radionica Ivana Delimara” koji prikazuje proces zakapanja radionice oca Vlaste Delimar na imanju u Štaglincu pokraj Koprivnice, kultnom mjestu Vlastinog umjetničkog festivala, Vlasta Delimar će isto tako govoriti o ključnoj ulozi Tomislava Gotovca u tom jedinstvenom festivalu performansa.

Potom će lokalna snaga Saša Živković u 19:30 h izvesti svoj performans “U prah i pepeo” kojim tematizira sve veću vidljivost u teoriji okrštene sintagme – posthumano društvo, društvo čije je formiranje vidio Tom Gotovac i upozoravao na njega.

Uz ovaj program u Križevcima će nas performansom i izložbom “Biggest” Milan Božić još jednom podsjetiti na velikog Toma Gotovca. Izložba se otvara u subotu, 10.10.2020. u 20 h, a ostaje otvorena do 17.10.2020.. Subotnji program također se održava u Galeriji K2.

Pratite nas na društvenim mrežama!