Prostor stare tržnice "trn u oku"

Prostor nekadašnje tržnice u središtu grada nije ugodan oku prolaznika. Uočila su to i djeca pa zapitala gradonačelnika hoće li se urediti.

Riječ je o prostoru koji nije više u gradskom vlasništvu. Prodan je  prije 12-13 godina, a ono što ćemo mi napraviti i želimo to pogotovo prije Adventa, je da ćemo staviti ukrasne ograde i malo zelenila da probamo barem vizuru izmijeniti. Toliko nam je dopušteno budući da je riječ o pokretnim stvarima. Jednom kad se razriješe imovinsko-pravni odnosi, nadam se da će se opet naći privatni investitor budući da je u privatnom vlasništvu, ili će mijenjati vlasnika, da se tamo nešto smisleno napravi. Lokalitet je u samom centru grada i sa svim našim nastojanjima da podignemo trg, paviljon će dobiti zeleni krov, stavljanje dječjeg igrališta, da općenito uljepšamo vizuru grada i dodatno još zazelenimo, definitivno stari plac zaslužuje obnovu i smislenu izgradnju koja bi se ukalupila u vizuru stare gradske jezgre. Tu i Konzervatorski odjel

Ministarstva kulture iz Bjelovara ima što reći i njih se mora pitati kad se radi o tom lokalitetu. Ono što je trenutno nama izvan ruke je da idemo direktno sami u ulaganje budući da nije naše vlasništvo. 

Do kraja godine mislimo postaviti pregrade koje će imati neke smislene vizuale i malo zelenila samo da podignemo izgled i sakrijemo dvorište. Ono što je unutra zaista je ruševno. Više od same vizure me brine što je tamo postalo i opasno.

Riječ je o prostoru koji moramo dodatno  urediti koliko možemo u javnom smislu, ali i obratiti pozornost da se u narednim godinama bitno to drugačije urbanizira i sredi – kaže gradonačelnik Mario Rajn.  

Pratite nas na društvenim mrežama!