Provaljeno u dvije obiteljske kuće i otuđen nakit

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su dva kaznena djela.

Teške krađe provaljivanjem

Između, 8. i 13. listopada, u Kostanjevcu Riječkom nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio zlatni nakit, oštetivši vlasnika za više stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom.

Jučer, 13. listopada, u Lepavini nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nakit, oštetivši vlasnike za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.

Pratite nas na društvenim mrežama!