Stožer civilne zaštite RH predstavio nove mjere

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je predstavio mjere koje bi stupile na snagu u ponedjeljak. Time se uvode nužne epidemiološke mjere – zabrana okupljanja.

“Zabrana održavanja svih javnih okupljanja bit će za više od 50 osoba na javnom mjesto. Na svadbama i sprovodima najviše 30 osoba. Na ostalim okupljanjima moći će biti najviše 15 osoba”, kazao je Davor Božinović.

Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja.

Sva javna događanja, te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 22,00 sata, osim svadbenih svečanosti koje mogu trajati najdulje do 00,00 sata.

Okupljanja i svečanosti koje se održavaju u ugostiteljskim objektima mogu trajati najdulje do kraja radnog vremena tog ugostiteljskog objekta utvrđenog odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružanja ugostiteljskih usluga.

Obavezno je dostavljanje obavijesti o održavanju svih javnih događanja, okupljanja i svečanosti na kojima se očekuje dolazak više od 30 osoba nadležnoj službi Ravnateljstva civilne zaštite.

Obavezno je vođenje pisane evidencije sudionika na svim javnim događanjima, okupljanjima i svečanostima na kojima je prisutno više od 15 osoba.

Tu je i zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 00,00 sata do 6,00 sati.

Korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar je također obavezno.

“Mjere će trajati 14 dana, a tada će se razmotriti što dalje.”- izjavio je Božinović

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!