U križevačkoj Knjižnici možete glasovati za Nagradu Fran Galović 2020.

Pravila glasovanja čitatelja  za Nagradu Fran Galović 2020. 

 1. Nagrada Fran Galović dodjeljuje se za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, prvi puta samostalno objavljeno između 1. srpnja 2019. i 30. lipnja 2020. 

2. Od 63 knjige pristigle na natječaj za nagradu, prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade (Julijana Matanović, Mario Kolar i Matija Ivačić) odabralo je njih 10, od kojih će jedna dobiti nagradu. 

3. Glasovanje čitatelja za dobitnika/dobitnicu nagrade provodit će se od 11. rujna do 11. listopada 2020. u:  o Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica o Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci o Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner Ludbreg o Gradskoj knjižnici Đurđevac o Narodnoj knjižnici Virje o Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever u Koprivnici 

4. Na glasačkom listiću bit će ponuđeno 10 kandidata/kandidatkinja, među kojima glasači trebaju zaokružiti jednog/jednu za kojeg/koju smatraju da bi trebao/la dobiti nagradu. 

5. Ista osoba može glasovati samo jedanput. 

6. Svi pravovaljani glasački listići ulaze u izvlačenje za nagrade – knjige kandidata za nagradu. Slučajnim odabirom izvući će se po jedan dobitnik/dobitnica nagrade u svakoj od knjižnica u kojima se provodi glasovanje. 

7. Glasači koji žele konkurirati za nagrade trebaju potpisati svoj glasački listić i navesti svoj broj telefona kako bi ih organizator mogao informirati ukoliko dobiju nagradu. 

8. Knjiga koja dobije najviše glasova čitatelja dobiva 1 glas u zaključnom glasovanju o dobitniku nagrade, u kojem sudjeluju i 3 člana prosudbenog povjerenstva, koji imaju svaki pravo na 1 glas. Zbrojem ta 4 glasa dobit će se dobitnik nagrade. 

9. Rezultati javnog glasovanja, dobitnik nagrade, kao i izvučeni glasači-dobitnici nagrada bit će proglašeni na završnoj svečanosti 27. Galovićeve jeseni u subotu 24. listopada 2020.

10. Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x 

Pratite nas na društvenim mrežama!