U projektu "Pogled u boje godišnjeg doba" sudjeluje ukupno 45 škola diljem Republike Hrvatske

Autoricama projekta Verici Jukić iz Osnovne škole Retfala iz Osijeka i Andreji Zelić iz Osnovne škole Tenja odobren je projekt na eTwining platformi pod nazivom “Pogled u boje godišnjeg doba”.

Namjera projekta je poticanje učenika na istraživanje promjena u prirodi tijekom godišnjih doba, razvijanje ljubavi prema prirodi, poticanje zanimanja za istraživanje promjena u prirodi, upućianje na važnost i korisnost boravka na svježem zraku. Cilj projekta je istražiti svoj zavičaj kroz godišnja doba, zadovoljiti dječju znatiželju za promjenama u prirodi i osobitostima godišnjih doba u zavičaju, kao i omogućiti učenicima da uoče karakteristike godišnjih doba i povežu sveukupno znanja s iskustvom iz osobnog života. Međusobnim ispreplitanjem različitih oblika i metoda rada u pojedinim nastavnim situacijama će djelovati na trajno pamćenje novog znanja i bogaćenje učeničkog iskustva.

Projekt “Pogled u boje godišnjeg doba” je započeo u listopadu, i traje do završetka školske godine 2020./2021. U projektu sudjeluje ukupno 45 škola diljem Republike Hrvatske.

Izvor: skole.hr
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!