Ugovoreno 16,53 milijarde kuna, 88 posto ukupne alokacije, za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Našicama 11. sastankom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koji je ujedno bio i prvi sastanak Savjeta u novom mandatu Vlade.

U svom uvodnom obraćanju, premijer Plenković istaknuo je da je 2020. bila jedna od najizazovnijih godina za Hrvatsku u proteklih 25 godina zbog nevjerojatne zdravstvene krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, njezinih posljedica na hrvatsku ekonomiju, ali i na ostale aspekte života.

Unatoč pandemiji koronaviursa, uspjeli smo smanjiti očekivani pad BDP-a, pravodobnim otvaranjem osigurati gotovo 50 posto rezultata turističke sezone u odnosu na prošlogodišnju rekordnu, odraditi predsjedanje Vijećem EU, ući u Europski tečajni mehanizam II, u rekordnom roku nakon parlamentarnih izbora formirati parlamentarnu većinu, donijeti zakon o obnovi nakon potresa, a sada krenuti na zacrtane aktivnosti Vlade – socijalnu sigurnost, ekonomsku suverenost, posebice u području poljoprivrede i energetike, te jačanje globalne prepoznatljivosti zemlje, poručio je premijer Plenković.

Po prvi puta, kazao je, osigurana je nova pretpostavka – 22 milijarde eura iz europskog proračuna za idućih sedam godina, što je posebno važno za Slavoniju, za našu kohezijsku politiku te politiku koja se odnosi na poljoprivredu i ruralni razvoj.

Izvor: Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!