Uskoro kreće manifestacija "Mjesec hrvatske knjige"

“Mjesec hrvatske knjige” je manifestacija koja se u Hrvatskoj održava svake godine i traje mjesec dana. Cilj održavanja ove manifestacije je govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupiti sve one koje knjige istinski zanimanju, na državnoj i lokalnoj razini.

Sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani su da svoje programe posvete planetu Zemlji u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Moto ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige je “Razlistaj se”.
Nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog.
U vrijeme raznih epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja veliki je izazov organizirati jednu takvu nacionalnu manifestaciju, no prijavljeno je gotovo 1700 programa koji će se većinom održavati uživo.

Mladim su čitateljima ponuđeni zanimljivi i zabavni, kvalitetni online izvori informacija koje je potrebno proučiti za točno riješiti kviz. Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja.

Kviz se provodi online na sljedećoj poveznici: http://www.mhk.hr/kviz/od 14. rujna do 23. listopada 2020., u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Djeca upitnik popunjavaju kod kuće (na računalu, tabletu ili pametnom telefonu) ili u nekoj od dječjih knjižnica gdje ih očekuje pomoć knjižničara oko rješavanja kviza i upućivanja na online izvore. Ako želite pomoć knjižničara pri rješavanju kviza, molimo vas da se najavite i dogovorite u kojem terminu biste mu željeli pristupiti: na mail gkfm.do@gmail.com ili na broj telefona 048/682-646 (12).

Završna svečanost kviza i zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige planirana je za 13. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Izvor i foto: šv/radiokrizevci.hr, Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!