Utrka kajaka kanjonom Zrmanje privukla niz sudionika

Nakon zagrebačkog Jaruna, osječke Tvrđe, grada Karlovca, Rijeke i mnogih drugih dijelova Lijepe naše, projekt Europski tjedan sporta aktivirao Obrovac i Meku Dragu.

Nizvodno, kanjonom rijeke Zrmanje prošla je jedinstvena #BeActive utrka kajaka čiji je start bio u Obrovcu, a cilj na velikoj plaži u Mekoj Dragi.

„Iznimno nam je zadovoljstvo što nakon završetka Europskog tjedna sporta nastavljamo promovirati bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću upravo u kanjonu rijeke Zrmanje. Aktivni možemo biti uvijek i svugdje, ali aktivnost provedena u prirodi svakako ima poseban značaj”, poručio je načelnik u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić.

Čak 80 sudionika u kajaku dvosjedu testiralo je svoju tjelesnu spremnost na 13 kilometara dugoj ruti, a pritom su uživali u turističkim ljepotama Hrvatske.

U konkurenciji od 40 kajaka dvosjeda najuspješnijija je bila ekipa Stipe&Stipe, drugo mjesto osvojila je ekipa Raketa, dok su brončani bili Kocići.

Utrka je održana u sklopu inicijative Europske komisije – Europski tjedan sporta, čiji je cilj promicanje tjelesne aktivnosti i sporta među građanima Europe. (Izvor i foto: Ministarstvo turizma i sporta)

Pratite nas na društvenim mrežama!