Uvođenje nužnih epidemioloških mjera na području Koprivničko-križevačke županije

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije i prema procjeni epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije je na jučerašnjoj koordinaciji donio Zaključak o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Koprivničko-križevačke županije. Zaključak je stupio na snagu odmah po donošenju, a njime se do daljnjega, uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima za koje je nadležan za izdavanje, temeljem Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Suglasnosti se odnose primjerice na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl., a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

Pozivamo naše sugrađane da se odgovorno ponašaju u privatnom i poslovnom okruženju te da se pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, posebice one osobe koje su osjetile bilo kakve oblike simptome. U vremenu koje je pred nama ključno je izbjegavati prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavati higijenski standard i dezinfekciju te koristiti masku za lice sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice. Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od iznimne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Pratite nas na društvenim mrežama!