Uz Mjesec hrvatske knjige i ove godine bogat program – razgovor s knjižničarkom Martinom Majdak

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenog. Cijelim programom se nastoji na državnoj i na lokalnim razinama više govoriti o knjizi, o čitanju, promicati čitanje kroz različite programe.
– Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je “Razlistaj se”! i posvećen je
planetu Zemlji. Mi ćemo se na početku baviti robotima pa nastavljamo sa
radionicama za djecu. Imat ćemo 17. i 24. listopada dvije radionice, ali ograničen je broj polaznika na 6 mjesta tako da se mogu poštivati sve mjere. Zatim će 29. listopada na Dječjem odjelu biti održana likovna radionica u motu ovogodišnje manifestacije “Razlistaj se”!
– Najavljujem 4. studenog književni susret.s našim piscem i pjesnikom Josipom Petrlićem Pjerom koji će s djecom proći kroz “Štatutka” i “Marcela Kiepacha”, a do listopada je aktivan Nacionalni kviz za poticanje čitanja “Istraživači planeta Z”.

Knjižničarka Martina Majdak najavljuje i program za odrasle
– “Započinjemo s otvaranjem izložbe “Od izvornika do prijevoda”. To je 14. godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca koje nam je dovela naša prevoditeljica Petra Pugar. Izložba će biti postavljena do 9. studenog kada mora ići dalje na Interliber. Postavljena je i još jedna izložba knjiga na temu “Šuma u književnosti”. Održavat će se i Pinklecfest 16. i 17. listopada, festival o putovanjima, avanturizmu i turizmu u organizaciji Udruge P.O.I.N.T. Kod nas gostuje i četvrti Znanstveni skup o hrvatskoj književnosti kršćanskog nadahnuća, listopada. Naša česta gošća i dobra prijateljica Knjižnice Julijana Matanović napisala je novu knjigu “Djeca na daljinu” koju će predstaviti 20. listopada.
– Nakon toga nam dolaze već tradicionalno stalni gosti Galovićevih jeseni 23. listopada, a 9. studenog je predstavljanje knjige izdavačke kuće Veda “Međimurje – Hortus Croatie”.
– Moramo naglasiti da su sva događanja besplatna, ali moramo zamoliti sve koji dolaze da se poštuju epidemiološke mjere te je i broj mjesta ograničen” – napominje Martina Majdak.

Poziva članove da vrate knjige bez naplate zakasnine, na besplatno učlanjenje za nove članove u povodu Dana narodnih knjižnica 11. studenog, besplatno učlanjenje učenika prvih razreda osnovne škole i polaznika male škole, organizirani posjet učenika i vrtićanaca s upoznavanjem knjižnice, pričaonice i svih odjela koliko to budu prilike dopuštale.
– Naša vrata su otvorena, naravno uz poštivanje svih mjera koje su potrebne” – pozvala je na kraju Martina Majdak .

ji/radiokrizevci. hr

Pratite nas na društvenim mrežama!