Većina vlasnika pasa radije provodi vrijeme sa svojim ljubimcem nego s drugim ljudima

Vlasnici kućnih ljubimaca osjećaju neraskidivu povezanost sa svojim mezimcima. Ako je išta pozitivno proizašlo iz situacije koja je promijenila cijeli svijet, onda je to činjenica da smo boraveći više kod kuće i u prirodi, provodili i više vremena sa svojim ljubimcima.

Društvo dlakavih prijatelja mnogim je vlasnicima kućnih ljubimaca i najdraže. Znanost je čak dokazala da je za bolji san bolje spavati pored psa nego kraj čovjeka, no ta povezanost ide i dalje.

Naime, tvrtka Wisdom Health Genetics, specijalizirana za genetiku kućnih ljubimaca, u velikoj anketi otkrila je da bi većina vlasnika pasa radije provodila vrijeme sa svojim ljubimcem nego s drugim ljudima. Anketirali su 13.000 osoba te otkrili da 72 posto vlasnika pasa i 32 posto vlasnika mačaka više vole provoditi vrijeme s kućnim ljubimcem nego s prijateljima.

Anketa je također pokazala da 64 posto “psećih roditelja” smatra svog psa ili mačku svojim djetetom, a 17 posto ljubimaca ima svoj profil na društvenim mrežama.

young man cuddling with his dog while drinking morning coffee in kitchen

Kao što su brojna istraživanja pokazala, ljubimci pomažu mentalnom zdravlju čovjeka, što je potvrdila i ova anketa u kojoj je 99 posto vlasnika pasa i 96 posto vlasnika mačaka odgovorilo da je ljubimac imao pozitivan utjecaj na njih.

Foto: istockphoto.com, gettyimages.com, petcentral.chewy.com

Izvor: zadovoljna.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!