Vegetarijanski ražnjići s tofuom i povrćem

Nismo ljubitelji tofua, no dimljeni tofu nam je pravo otkriće! Vegetarijanski ražnjići s tofuom i povrćem jedno je od omiljenih jela s grilla. Ražnjići podrazumijevaju umirujuću radnju bockanja sastojaka na štapiće, miris roštilja i okuse obilja druženja i zabave. Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva donosimo vam recept za koji smatramo kako će vas oduševiti!

SASTOJCI
30 g sušenih rajčica (u ulju)
1 manja glavica ljubičastog luka
1 žlica nasjeckanih listića peršina
1 žličica listića timijana
4 žlice ulja
sol, papar
12 malih kobasica od tofua
po ½ žute i crvene paprike
1 tikvica
4 šampinjona

PRIPREMA
Za marinadu najprije nasitno nasjeckajte rajčice i luk. Pomiješajte sa začinskim biljem i uljem te začinite solju i paprom.
Prerežite poprijeko kobasice. Narežite povrće i gljive na komade. Sve nabodite na čačkalice, stavite u marinadu, poklopite i ostavite 30 minuta da se marinira.
Pecite na roštilju uz okretanje 8-10 minuta te nakapajte marinadom. Poslužite s kuhanom rižom ili krumpirom.

Izvor: kuhaj.story.hr

Foto: zdravahrana.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!