Vrijeme je jabuka – za današnji desert predlažemo vam jabučnu čaroliju

Sastojci:

✦80 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

✦3 jaja

✦170 g šećera

✦200 g oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 žličica praška za pecivo

✦prstohvat soli

✦3 žlice mljevenih oraha

✦500 g ribanih jabuka

✦1 žličica cimeta

✦60 g sjeckanih oraha

Priprema: Otopiti čokoladu i maslac. Izmiksati jaja i šećer, te postupno dodavati brašno pomiješano sa kakaom, praškom za pecivo i soli. Smjesi dodati otopljenu čokoladu i maslac, te dobro izmiksati. U smjesu kuhačom umješati mljevene orahe i ribane jabuke prethodno pomiješane s cimetom. Kalup dimenzije 20 x 36 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu, te posuti po vrhu grubo sjeckanim orasima. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem.

Pratite nas na društvenim mrežama!