Znate li koji su najsimpatičniji dani u godini?

Blagdani i praznici oni su dani u godini koje svi s veseljem i nestrpljenjem očekujemo. Tada nas većina odlazi na zaslužene odmore, druži se s obitelji, bližnjima i prijateljima dok ih neki iskoriste za uživanje u prirodi kako bi pronašli vlastiti mir. U našem okruženju najpoznatiji su blagdani i dani poput Božića, Nove godine, Uskrsa, Velike Gospe, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Valentinova, Štefanja, Martinja i ostalih simboličnih dana.

No što je sa onim malo manje značajnijim, ali isto tako zanimljivim i posebnim. Mnogi možda nikada za njih nisu ni čuli budući da svaki dan nosi pojedinu simboliku.

Donosimo vam listu sedam najsimpatičnijih dana u godini.

MEĐUNARODNI DAN SPAVANJA

Svjetski dan spavanja označava se 19.ožujka. Ovaj neobični dan idealan je za spavalice, sanjare i one koji vole odmarati. Svrha obilježavanja ovog dana je skretanje pažnje na kvalitetan san i komplikacija koje nastaju kao posljedica nekvalitetnog sna.

MEĐUNARODNI DAN PRIJATELJSTVA

Iskrenog prijatelja danas je teško pronaći. Mnogi će se složiti s rečenicom da se u životu pronađe svega 1-3 pravih prijatelja, a da su svi ostali samo poznanici ili usputni prolaznici u našim životima. Stoga njegujte svoja prijateljstva i proslavite međunarodni dan prijateljstva upravo s najdražim prijateljima 1.kolovoza.

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Međunarodni dan mladih obilježava se 12.kolovoza. Prema definicijama u skupinu mladih ljudi pripadaju osobe između 15-29 godina života. Na dan mladih slavimo postignuća mladih u svijetu kao i ohrabrujemo njihovo sudjelovanje u društvu.

MEĐUNARODNI DAN BOJA

Još jedan u nizu simpatičnih dana u godini je dana boja. Poznata je krilatica da boja odjeće koju nosimo pokazuje naše unutarnje stanje i emocije koje nosimo u sebi. Međunarodni dan boja obilježava se 21.ožujka, a cilj je shvaćanje svrhe boje u našim svakodnevnim životima kao dar ljepote s kojim se imamo priliku služiti.

MEĐUNARODNI DAN SREĆE

Poznati internacionalni dan obilježava se 15.ožujka. Cilj ovog simpatičnog dana je promicanje i širenje sreće među ljudima. Pouka koja se može izvući iz svega je da je najvažnije u životu biti sretna i zadovoljna osoba, a sve ostalo će doći samo od sebe. Cijenite ono što imate jer netko drugi nije iste sreće kao i vi.

SVJETSKI DAN PLESA

Ples se definira kao „jezik“ koji svi razumijemo bez obzira na porijeklo, rasu ili jezik. Energija koja pokreće cijeli svijet bez obzira na godine i spol nalazi se upravo u plesu. Svjetski dan plesa obilježavamo 29.travnja.

SVJETSKI DAN SMIJEHA

Kada ste se zadnji puta iskreno od srca nasmijali i razveseli druge oko sebe? Međunarodni dan smijeha obilježava se 10.siječnja, a uveo ga je doktor Madan Kataria 1998. godine. Znanstveno je dokazano da 20 sekundi intenzivnog smijeha proizvodi učinak jednak trominutnom vježbanju aerobika. Prema istraživanjima žene se smiju više od muškaraca, a odrasle osobe nasmiju se oko 17 puta na dan. Opće je poznata teza da lijep osmijeh otvara sva vrata, a svojim osmijehom uvijek možete nekom uljepšati dan. Stoga, budite nasmijani i sretni. I to ne samo tada, već i danas, i sutra, ma budite takvi svaki dan, čak i ako vas more svakakve brige, jednom će i njima doći kraj.

Izvor: wish.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!