Županijska delegacija položila vijence povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Na koprivničkom Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ kod Velikog križa u petak 30. listopada, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Ove je godine zbog aktualne epidemiološke situacije okupljanje održano u znatno manjem broju, a sudionici su se tijekom polaganja vijenaca i paljenja svijeća pridržavali svih epidemioloških mjera i preporuka, s naglaskom na korištenje zaštitnih maski.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje Siniša Pavlović.

Vijence su položili i predstavnici Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova te Grada Koprivnice. Počast paljenjem svijeća odali su ratni zapovjednici i predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Molitvu i blagoslov prisutnima izrekao je velečasni Ozren Bizek, a služena je i misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u crkvi sv. Nikole kojoj je u ime Županije prisustvovao predsjednik Pintar.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!