Bolnički liječnici reagiraju na najavu novih, strožih mjera: ‘Kasnite, gasimo enorman požar’

Prenosimo zanimljiv članak s Telegram.hr. i reakcije liječnika na najavu novih mjera.

“Mi smo mišljenja da su što se mnogih stvari tiče debelo okasnili. Situacija je sada takva da mi gasimo enorman požar”, ocijenila je Šmit. Iako, dodaje, za poduzimanje potrebnih koraka nikad nije kasno, brojke umrlih već sada nisu male.

ČESTITKA NA ‘ZDRAVOJ PAMETI’ KOJA KASNI

“Ne znam kako to tako olako prihvaćamo da je to što nam se događa nešto normalno. Prepune su nam bolnice, a krivulje nam, nažalost, rastu po pitanju broja zaraženih ljudi, po pitanju broja hospitaliziranih pacijenata i po pitanju onih na respiratorima”, opisala je stanje u bolnicama.

Potom je dodala: “Sada kada smo dosegli onu kritičnu točku, ono crveno svjetlo koje upozorava na to da je došla voda ne do ušiju, nego preko glave, sada su se političari odjedanput sjetili da bi možda trebalo eventualno neke nove mjere složiti. Evo, ja im čestitam na zdravoj pameti, na nečemu što je trebalo davnih dana rješavati”.

Prema njenim riječima, stavljanje brojki pod kontrolu i pad krivulja koje se prate jedino je što Hrvatsku sada može izvući iz teške situacije. “Daj Bože da sad nešto konačno pametno krene”, zaključila je liječnica. /telegram.hr/

Svi smo sve više svjesni da nam je zdravstvo pred kolapsom, a stožer ne čini ništa efikasno.

Pratite nas na društvenim mrežama!