Božićna čarolija polako se širi. Uskoro se otvaraju vrata najljepše božićne bajke u Hrvatskoj

Sve su božićne priče romantične i poučne, a posebno kada ih imamo s kime podijeliti.

Glavna atrakcija za mještane, turiste i sve zaljubljene, u posljednjih 19 godina, obiteljska je kuća Salaj u Grabovnici u blizini Čazme.

Gotovo dva desetljeća, posjećuje ih više od 120 000 ljudi iz cijelog svijeta upravo zbog ove jedinstvene atrakcije koju obitelj Salaj svake godine za svoje posjetitelje drugačije dizajnira. Svakog posjetitelja pozdravljaju s najvećim osmijehom kojeg smo ikad vidjeli i daju nam priliku da vidimo najljepšu božićnu priču.

U ovo blagdansko vrijeme oko 5 milijuna lampica pretvorit će tematski park Salajland u zimsku zemlju čudesa. Salajland će biti otvoren za javnost od 27. studenog 2020. do 12. siječnja 2021. Cijele godine radilo se na dizajnu i rasporedu novih svjetlosnih figura, kao i drvenim figurama načinjenim motornom pilom g. Martina Reichmanna, njemačkog umjetnika koji je od lokalno pronađenog drveta načinio likove baš za obitelj Salaj! Uz nove figure na „Božićnoj priči obitelji Salaj“ će se nuditi bogata ponuda jela i pića, kao i suveniri u Adventskom selu.”- poručuju na svojem Facebook profilu.

Ova obiteljska bajka omogućuje nam da osjetimo kakvi smo ljudi, kakav je kraj u koji smo svratili, što jedemo, kako se radujemo i zašto u najljepše doba godine svoj život želimo podijeliti s ostatkom svijeta. Božićna štalica i jaslice te okićenost cijele okućnice raznobojnim božićnim svjetlima i ukrasima u noći pružaju nezaboravan osjećaj duboko usnulog sna i buđenja u svijetu bajke, svijetu prave hrvatske božićne priče.

Uz predivno uređen prostor, tamo možete pronaći nabolje kuhano vino te pojesti odlične čevapčiće, a o drugim stvarima da vam ne pričamo.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, obitelj Salaj poziva vas da ih posjetite, ali da se pridržavate svih preporuka i mjera, kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: Facebook Salajland

Pratite nas na društvenim mrežama!