Božinović najavio kazne zbog nepoštivanja novih mjera protiv koronavirusa

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je strožu kontrolu provedbe novih mjera protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu u ponoć, što uključuje i kazne za nenošenje maski.

“Veliki dio građana mjere je prihvatio, a zbog one manjine vjerojatno ćemo vrlo skoro izmijeniti taj dio zakona”, rekao je Božinović dodavši kako će prijedlog izmjena biti upućen Vladi po hitnoj proceduri, a odluku o tome mora donijeti Hrvatski sabor.

Na pitanje kolike će biti kazne za nenošenje maski, odgovorio je kako se o tome još raspravlja ali bit će to ozbiljnije kazne. “Po mom sudu trebale bi biti mandatne kazne, što znači da se izriču na licu mjesta”, kazao je.

“O tome se raspravlja, moramo imati u vidu i druge kazne koje su u okviru prekršajnog i kaznenog zakona, vidjet ćemo što će svi koji su u to uključeni odlučiti. Ne mogu biti konkretan pa da me Vlada ili netko sutra demantira”, kaže Božinović.

Izvor: m.sibenikin.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!