Brzo i fino- Pohane palačinke sa sirom i šunkom idealne za ovu nedjelju

Ponekad jednostavno ne želimo previše razmišljati o kalorijama i želimo se počastiti jelom koje je prepuno “grešnih” zadovoljstava. Toj kategoriji definitivno pripadaju pohane palačinke punjene sirom i šunkom. Recept za ove sla(s)ne palačinke donosimo vam u nastavku.

10-tak pečenih slanih palačinki

40 dag šunke po želji 30 dag gaude

1-2 kisele vrhnje 2 jaja 10 dag glatkog brašna

15-20 dag krušnih mrvica

masnoća za pohanje

Prvo ispecite slane palačinke. Možete ih napraviti po našem omiljenom i provjerenom receptu za palačinke mekane poput duše, samo iz sastojaka za smjesu izostavite rum i šećer.

Prije punjenja palačinki gaudu narežite na malo deblje ploške i duže ploške. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, preko razmažite jednu malu žlicu kisele vrhnje i na sredinu stavite plošku gaude. Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.

Sada slijedi klasično paniranje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.

U dublju zdjelu stavite ulje ili drugu masnoću po želji na kojoj ćete pohati palačinke. Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke u zdjelu i pecite prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok palačinka na bude zlatnožute boje.

SAVJET: Ovako zarolane palačinke s manje punjenja nije potrebno učvrstiti čačkalicom, ali ako ćete ih puniti više ili dodavati još sastojaka, slobodno ih zaštitite i čačkalicom kako punjenje ne bi izašlo van tijekom paniranja i pohanja.

Dobar tek!

Mi smo isprobali recept, i definitivno moramo priznati da je savršen!

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!