Capak: Poruke s prosvjeda doživjele osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite osvrnuo se na jučerašnji prosvjed protiv nošenja maski ocijenivši kako su poruke koje su tamo odaslane doživjele osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti.

“To je najbolja sankcija i preventivna mjera za sve stvari koje su izvan pameti koje smo jučer čuli. Ja mislim da je dobro da se čuje, da normalan svijet vidi čime smo sve okruženi”, kazao je Božinović.

Rekao je kako se mjere koje donosi Nacionalni stožer mogu i postrožiti na županijskim razinama, kao što je trenutno u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, gdje je dodatno smanjen broj osoba koje mogu nazočiti javnim okupljanjima, svadbama i privatnim okupljanjima.

“Kod privatnih okupljanja hrvatska policija sigurno neće ići po stanovima i brojati koliko je ljudi, ali je važno da svi znaju da su privatna druženja najveći izvor zaraze. Zato pozivamo sve građane da ograniče druženja, pogotovo uoči Martinja”, poručio je Božinović.

Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!