CARNET – održana 22. konferencija

Pod sloganom „Izazov prihvaćen!“, od 4. do 6. studenoga, održana je 22. CARNET-ova konferencija za korisnike koju je putem online platforme pratilo više od 2000 sudionika. Tijekom tri dana konferencije obrađene su teme „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ kroz više od 80 interaktivnih izlaganja i prezentacija sponzora, 36 radionica, jedan okrugli stol i dvije panel rasprave.

Sudionici su imali priliku saznati više o aktualnostima u programu e-Škole i budućim aktivnostima koje je predstavila Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta e-Škole.

O povijesti umjetne inteligencije i onome što iz nje možemo naučiti za budućnost govorio je dr. Markus Schatten, izvanredni profesor na Fakultetu organizacije i informatike.

„Umjetna inteligencija polako postaje sveprisutna i nalazimo je gotovo u svim aspektima ljudskog postojanja. Sukladno tome za očekivati je sve veću primjenu UI u edukaciji putem raznih tehnologija koje pokazuju veliki potencijal u svojoj primjeni kao što su agenti za razgovor, personalizacija učenja kroz analitiku korisnika, ekspertni sustavi, računalni vid, agentne simulacije i dr.“, rekao je dr. Markus Schatten te dodao kako su na ovoj konferenciji po prvi puta velikom broju nastavnika u Hrvatskoj predstavljeni neki od ključnih aspekata i izazova upotrebe UI u edukaciji čime se znatno povećala difuzija ovih tehnologija u naš obrazovni sustav.

Nastavnici iz različitih dijelova Hrvatske predstavili su svoje iskustvo i primjere dobre prakse provođenja online nastave. Usto, na konferenciji se govorilo i o tome kako planirati i organizirati nastavu na daljinu, koje alate koristiti u virtualnim učionicama, kako vrednovati aktivnosti u online okruženju, na koji način prezentirati nastavne sadržaje, motivirati učenike i komunicirati s njima te koje su prednosti i nedostatci nastave na daljinu.

Foto: Pixabay
Izvor:skole.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!