Ćiro: “Maradona je bio fenomen za kojim plače cijeli svijet jer ga se voljelo”

Cijeli svijet se oprašta od nogometnog virtuoza Diega Maradone, a svoj komentar o njegovu životu i nogometnoj, ali i ljudskoj veličini rekao je proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro je ispričao dojmove o Maradoni nakon susreta s njim i naglasio kako je Maradona bio poseban ne samo po nogometnom umijeću, već i po ljudskoj veličini.

“Jako sam privilegiran kad mogu da pričam o takvoj jednoj veličini kao što je Maradona. Njegova susretljivost i ljubav prema čovjeku… Dva puta sam imao privilegiju da se družim s njim. On vas odmah zagrli… On je ne samo genijalan nogometaš nego i genijalan čovjek”, kazao je Ćiro u razgovoru za RTL Direkt.

Na pitanje što je to Maradona imao a da drugi nisu, Ćiro je rekao:

“U nogometu imaju inteligentni igrači a imaju i oni osobito privilegirani što je instinktivna inteligencija. Šuker mi je pričao jednu pojedinost. Rekao mu je: Kad ja imam loptu, ti samo trči naprijed. Leđima je okrenut, a njegova lopta uvijek dođe ispred mene. Nevjerojatan pregled igre, sve se ujedinilo u tom genijalnom čovjeku. Nije čudno da ga žali cijeli svijet”, istaknuo je trener svih trenera.

“To je jedan fenomen kojeg sam ja davno dokučio. Maradona voli ljude, on vas grli kad se s njim pozdravljate. Oduševljen sam njim. Njemu je sve bilo oprošteno, Maradoni se sve oprostilo jer ga se voljelo”, kazao je na kraju Miroslav Ćiro Blažević.

Vijest je prenesena s portala nacional.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!