Danas obilježavamo Svjetski dan ljubaznosti! Jedan mali osmijeh je dovoljan da nekome popravimo dan!

U svakodnevnom životu se često pitamo zašto se osjećamo nekako nevidljivo i neraspoloženo, a primjećujemo da i drugi hodaju nekako pognute glave bez osmjeha na licu. Pa jeste li se ikada zapitali da nam možda fali ljubaznosti?

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se od 13. studenog 1998. godine kada je u Tokiju održana konferencija o ljubaznosti na kojoj su sudionici donijeli Deklaraciju o toleranciji i prihvaćanju različitosti među ljudima.

Na ovaj dan se ljude želi potaknuti da ne razmišljaju o različitostima prema religiji, rasi ili kulturi, već da prihvate različitosti i budu ljubazni i tolerantni prema drugima. Obilježavanje ovog dana također ima cilj poboljšanja međuljudskih odnosa i potiče nas da iskažemo ljubaznost drugima i na najjednostavniji mogući način jer tako nekome možemo uljepšati dan.

Za početak, recite “dobro jutro” susjedi, uputite joj osmijeh. Ili, nazovite nekoga koga dulje vrijeme niste vidjeli ili čuli. I ne, ne šaljite poruku! Nazovite, da čujete glas druge osobe i sigurni smo da će vam dan lijepo početi.

Probudite svog partnera/partnericu tako što ćete mu/joj donijeti doručak u krevet. Ako izlazite iz kuće dok on/ona još spava, ostavite na jastuku poruku za dobro jutro.

Nazovite svoju prijateljicu samo kako biste joj rekli koliko je volite i cijenite njezino prijateljstvo.

Zagrlite drage osobe, bez nekog posebnog razloga. Uostalom, kakav razlog treba za zagrljaj?!

Izvor: mnovine.hr

Foto: freepik.com, zadovoljna.dnevnik.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!