Dani tehničke ispravnosti vozila 2020.- akcija se provodi od 23. do 28. studenoga

Sukladno višegodišnjoj praksi i ove godine, kao i ranijih godina, provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2020.“ u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Rečena akcija provest će se od 23. (ponedjeljak) do 28. (subota) studenoga 2020. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila i ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnih pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Vlasnici vozila će se u akciju uključivati dragovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.
Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Pozivamo vlasnike vozila i vozače da se odazovu preventivnoj akciji u sklopu pripreme vozila za predstojeće zimske uvjete.

Pratite nas na društvenim mrežama!