Devčić: Nema potrebe za šatorima, OB Koprivnica ima dovoljno prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, predstavnicima medija i javnosti obratio se i ravnatelj Koprivničke OB Koprivnica Dr. Mato Devčić koji je izjavio kako je trenutno 69 osoba hospitalizirano, a čak 11 njih je na jedinici intenzivnog liječenja. Preminula je jedna osoba rođena 1942. godine koja je bila kronični bolesnik te je imala nekoliko bolesti od kojih se liječila godinama.

Devčić je izjavio kako bolnica trenutno na raspolaganju ima 155 liječnika i 350 medicinskih sestara.
“Sustav ni na koji način nije u kolapsu, nije ugrožen, niti je na bilo koji način kompromitiran. OB Koprivnica može zbrinuti čak do 220 pozitivnih bolesnika, a bolnica funkcionira u svojem opsegu za što je takva ustanova i predviđena.”

Također, Devčić je izjavio kako se stanovnici Koprivničko-križevačke županije ne moraju brinuti jer ukoliko će imati potrebe za bolničkim liječenjem, sve će se dogoditi kao i do sada, te u ovom času nema potrebe za zabrinutost.

Na pitanje novinara hoće li se ispred bolnice postavljati šatori koji izazivaju užas i razinu stresa kod građana, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić je izjavio:

“Mi na svim bolničkim odjeljenjima koji imaju grijanje i koji su komforni i zaštićeni te opremljeni opremom, imamo dovoljno prostora za zbrinjavanje pacijenata, te nema smisla postavljati šatore
Kada i ako dođe do situacije koja bi na određen način bila kritična odnosno koja bi zahtijevala zaista masovno zbrinjavanje pacijenata onda će se organizirati nekakvi objekti koji će isto tako po svojim osnovnim uvjetima zadovoljavati sve ljudske potrebe.”- izjavio je Devčić.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!